gk current affairs in marathi

gk current affairs in marathi


current affairs 11 January 2023

Daily Current Affairs (Date – 11 January 2023): Top Maharashtra GK Current Affairs of the Day: 11 January 2023. Find Current General Knowledge 11 January 2023. Here we are trying to update current affairs. All questions are necessary for government exams, entrance exams and entrance exams. If you want to increase your general knowledge, then you must follow this site. There is no need to pay us any money to get Current GK Questions with Answers. just bookmark our page GK Current Affairs Page Link (Click Here).

Mahasarkar provides useful Marathi daily current affairs. MPSC, UPSC, SSC, IBPS, Bank, PSI, STI, ASO, Police, Talathi, Zila Parishad Recruitment And daily to get new and updated current affairs for other state government competitive exams “www.TNUSRBExams.co.in” Visit this website. All the candidates preparing for the upcoming exams must prepare well with this section. Keep reading Daily Updated Current Affairs on this page.

On events 1 1 January 2023 : Current Affairs January 11, 2023→

with you Came Huh On events 1 1 January 2023 Maharashtra government’s All competition Examination for useful,

1) Who has received the “Patangrao Kadam Award”?,

(1) Cyrus Poonawalla

(2) Adarpunawala

(3) Sanjeev Sanyal

(4) Ashwini Vaishnav

answer:(2) Adarpunawala

2) Who won the “ICC Player of the Month Award” for December 2022? Is

(1) Harry Brooke

(2) Ash Gardner

(3) both of the above

(4) none of these

answer:(3) both of the above

3) Chandrashekhar Azad Museum will be set up in which city of Uttar Pradesh? Is

(1) Gorakhpur

(2) Varanasi

(3) Unnao

(4) Lucknow

answer:(3) Unnao

4) India and which country launched the “Young Professionals Scheme”. Is

(1) Japan

(2) Russia

(3) chin

(4) England

answer:(4) England

5) The cities “Mysore and Hampi” have been included in the “Swadesh Darshan 2.0 scheme”. What state is this city in? Is

(1) Maharashtra

(2) Karnataka

(3) Tamil Nadu

(4) Assam

answer:(2) Karnataka

6) Someone has unveiled a “120 feet tall statue of polo player” in Manipur,

(1) N Biren Singh

(2) Amit Shah

(3) Rajnath Singh

(4) La Ganesan

answer:(2) Amit Shah

7) Which ministry organized “Startup India Innovation Week 2023” from “10th January to 16th January”. Is

(1) Ministry of Finance

(2) Ministry of Commerce and Industry

(3) Ministry of Defense

(4) none of these

answer:(2) Ministry of Commerce and Industry

8) Indian player “Sania Mirza” has announced her retirement related to which sport? Is

(1) Table Tennis

(2) Tennis

(3) Cricket

(4) Hockey

answer:(2) Tennis

9) Which Indian film has been selected for “Oscar 2023”. Is

(1) The Kashmir Files

(2) RRR

(3) Gangubai Kathiawadi

(4) all of the above

answer:(4) all of the above

10, In which age group “Anahat Singh” won the medal in Squash in “British Junior Open Tournament – 2023” Is

(1) under 11

(2) below 13 years

(3) under 15

(4) Under 17

answer:(3) under 15

1 1) Which state’s “Diary of the Chief Minister” has been inaugurated by Ranjan Gogoi.,

(1) Maharashtra

(2) Goa

(3) Assam

(4) Gujarat

answer:(3) Assam

12) Which country’s player “Dwayne Pretorius” has announced his retirement from international cricket? Is

(1) England

(2) Australia

(3) South Africa

(4) Sri Lanka

answer:(3) South Africa

Click Here for More Current Affairs Notes – Click Here All Notes for Current Affairs Recruitment Exams

♦ Important Links (Important Links) ♦

, government jobs.
, Private Jobs.
, Practice question papers of all exams.
, Exam Result (Result).
, hall ticket
, MPSC Recruitment.
, Bank Jobs.
, mega bharti 2023.
, current affairs
, job fairs.





#current #affairs #marathi

Updated: January 11, 2023 — 5:25 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *